Domů Facebook

Míchané nápoje, koktejly a drinky z Baileys

    V neděli večer (21.6.2015) byl v rámci velké hudebně zábavné show Mattoni koktejl festival na Staroměstském náměstí slavnostně vyhlášen vítěz Mistrovství světa v míchání nealkoholických nápojů – 18. ročníku Mattoni Grand Drink. Novou mistryní světa se stala Rakušanka Stephanie Sieber, která uspěla se svým drinkem Philomena (viz vítězný recept níže) v konkurenci 22 barmanů z celého světa.
    Ingredience Ingredience (oficiální dle IBA):

  • 10 cl Mattoni přírodní perlivé
  • 1 cl meduňkového sirupu
  • 0,5 cl mirabelkového sirupu Monin
  • 0,5 cl domácí Chai Tea esence
  • 4 plátky okurky
  • 1 barová lžička okurkového freshe
    Vybavení Vybavení:

  • Ozdoba – pomeranč, jedlý papír, jedlé květy, bobulová tráva
    Příprava Příprava:

  1. do vychlazené míchací sklenice dáme všechny přísady mimo Mattoni, přidáme led a pečlivě promícháme. Směs nalijeme přes sítko do sklenice s ledem a dolijeme Mattoni perlivou. Ozdobíme a můžeme podávat.

Stephanie Sieber

    Ingredience Ingredience:

  • Vodka – 3cl
  • Bailey’s Irish Cream – 3 cl
  • Kahlúa – 2 cl
    Vybavení Vybavení:

  • Koktejlová sklenice
  • Ledová tříšť
  • Míchací lžička
    Příprava Příprava:

  1. Do přibližně poloviny koktejlové sklenice vložíme ledovou tříšť
  2. Přidáme veškeré ingredience v uvedeném množství
  3. Jemně zamícháme barovou (míchací) lžící
    Ingredience Ingredience (oficiální dle IBA):

  • Cointreau – 3 cl
  • Bailey’s Irish Cream – 3 cl
  • Grand Marnier – 2 cl
    Vybavení Vybavení:

  • Panáková (shot) nebo old fashioned (whiskovka) sklenice
  • Ledové kostky
    Příprava Příprava:

  1. Veškeré ingredience v uvedeném množství nalijeme „přes led“ do připravené sklenice
  2. Jako ozdobu můžeme přidat koktejlovou třešeň
B52

B52

    Ingredience Ingredience (oficiální dle IBA):

  • Kahlua – 2cl
  • Bailey’s Irish Cream – 2cl
  • Grand Marnier – 2cl
    Vybavení Vybavení:

  • Panáková (shooter) sklenice
  • Krátké brčko
    Příprava Příprava:

  1. Na dno pánákové sklenice nalijeme uvedené množství likéru Kahlua
  2. Přes kousek ledu nebo přes vychlazenou lžičku rubem vzhůru přidáme Bailey’s a nakonec likér Grand Marnier, tak aby každá vrstva zůstala oddělena
  3. Výsledný tříbarevný nápoj můžeme pro efekt zapálit a rychle vysrknout krátkým brčkem přímo z barového pultu bez braní skleničky do rukou
©2024 eBar.cz